Fotokart – 2012-nyhet på GEOphoto

En nyhet har sneket seg inn på «menyen» her på GEOphoto, nemlig et kart som viser hvor bildene her er tatt – Fotokart. Du kan klikke på punktene i kartet og få opp en miniatyrversjon av bildet, med link til å åpne bildet inne i galleriene (der du videre kan gjøre et utvalg blant bildene – se denne veiledningen).

Fotokart

På kartet kan du velge hvor mange bilder som vises, ut ifra om du bare ønsker se de beste bildene (høyest antall stjerner), eller alle som har fått kartposisjon.
Ikke alle bildene på GEOphoto har fått kartposisjon (enda). De med tre, fire og fem stjerner er klar (ca. 650 stykker), men av bildene uten stjerner har bare ca. 500 av omtrent 1500 bilder blitt gjort klar. Grunnen til dette er at det er først de tre-fire siste årene jeg har kunnet automatisk posisjonere bildene (vha. en Sony foto-GPS’en), så det er en del bilder som må posisjoneres manuelt (en jobb som tar ca. 30 sek. pr bilde…).

«Nytt av året»  er også en kartmulighet «andre veien»: Inne i galleriene, under hvert bilde, ligger det nå en link til kartplassering (for de bildene som har slik posisjon) – se skjermdump under:

Fotolink

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s